Toyota Mirai - brintbilen er kommet til Danmark

 

Toyota Mirai er verdens første serieproducerede rene brintbil. Og med sin kombination af brint- og hybridteknologi er Mirai Toyotas svar på den ultimativt forureningsfrie bil.

Mirai benytter brint som brændstof til at generere strøm, der driver bilens elmotor. Dermed udmærker Mirai sig ved hverken at udlede CO2, farlige kvælstoffer eller sundhedsskadelige partikler. Det eneste, en Toyota Mirai udleder fra udstødningsrøret, er vand. 

 

 

Sådan virker det

  1. Ilt fra luften strømmer ind gennem Mirais ventilationsribber
  2. Brint tilføres brændselscellestakken
  3. Via en kemisk reaktion udvikles elektricitet og vand
  4. Elektriciteten ledes til elmotoren
  5. Elmotoren aktiveres og driver bilen
  6. Eneste restprodukt fra processen er vanddråber

En brintbil er i princippet en hybridbil, hvor benzintanken og forbrændingsmotoren er udskiftet med en brinttank og en brændselscellestak. Fordelen ved brint er, at det er en miljørigtig energikilde med et stort potentiale for fremtiden.

 

Hvor langt kører den på literen?

Rækkevidden på en tankfuld brint er over 500 km, og det går lige så hurtigt at tanke brintbilen som en tilsvarende bil med benzin- eller dieselmotor.

 

Brinttankstationer i hele Danmark

Danmark kan - som det første land i verden - bryste sig med at have et landsdækkende netværk med i alt syv brinttankstationer i drift fordelt over hele landet. Og flere er i støbeskeen.

 

  • Toyotas billån er for 4. år i træk kåret som Bedst i test. Læs mere her.

  • Det har aldrig været billigere at blive ejer af en hybridbil - og vi har helt sikkert en model, der passer dig. Se mulighederne her.

  • Skal du købe eller privatlease din næste Toyota? Hos Via Biler er der mange gode grunde til at vælge privatleasing. Læs mere og se vores privatleasingtilbud her.

Kan vi hjælpe dig?

Kan vi hjælpe dig?

Sidder du med et spørgsmål, eller er der noget, du ikke kan finde svar på? Så vil vi rigtig gerne hjælpe. Udfyld felterne, og så kontakter vi dig hurtigst muligt.