Toyota Mirai - brintbilen er kommet til Danmark

 

Toyota Mirai er verdens første serieproducerede rene brintbil. Og med sin kombination af brint- og hybridteknologi er Mirai Toyotas svar på den ultimativt forureningsfrie bil.

Mirai benytter brint som brændstof til at generere strøm, der driver bilens elmotor. Dermed udmærker Mirai sig ved hverken at udlede CO2, farlige kvælstoffer eller sundhedsskadelige partikler. Det eneste, en Toyota Mirai udleder fra udstødningsrøret, er vand. 

 

 

Sådan virker det

 1. Ilt fra luften strømmer ind gennem Mirais ventilationsribber
 2. Brint tilføres brændselscellestakken
 3. Via en kemisk reaktion udvikles elektricitet og vand
 4. Elektriciteten ledes til elmotoren
 5. Elmotoren aktiveres og driver bilen
 6. Eneste restprodukt fra processen er vanddråber

En brintbil er i princippet en hybridbil, hvor benzintanken og forbrændingsmotoren er udskiftet med en brinttank og en brændselscellestak. Fordelen ved brint er, at det er en miljørigtig energikilde med et stort potentiale for fremtiden.

 

Hvor langt kører den på literen?

Rækkevidden på en tankfuld brint er over 500 km, og det går lige så hurtigt at tanke brintbilen som en tilsvarende bil med benzin- eller dieselmotor.

 

Brinttankstationer i hele Danmark

Danmark kan - som det første land i verden - bryste sig med at have et landsdækkende netværk med i alt syv brinttankstationer i drift fordelt over hele landet. Og flere er i støbeskeen.

 

 • Hos Via Biler står vi altid klar med et godt tilbud på den smarte bybil, Toyota AYGO! Se vores aktuelle kampagner her.

 • Privatlease den nye Yaris med klassisk benzinmotor eller som hybrid. Du får endda Toyota Safety Sense og den smarte Premium-pakke med i aftalen - for kun 4.995 kr. i udbetaling!

 • Netop nu får du Toyota Auris med Comfort-udstyrsniveauet uden merpris.

 • Opdag byens puls med den nye Toyota C-HR - fx ved at privatlease den fra kun 3.295 kr./md. inkl. service.

 • Bliv forført af de nye Spirit-modeller. De har alle mere udstyr end normalt - uden at koste ekstra vel at mærke!

 • Uanset om du er til hatchback eller stationcar, kan du privatlease Auris helt uden udbetaling!

 • Privatlease din nye Auris Hybrid som hatchback fra 3.095 kr./md. eller som stationcar fra 3.295 kr./md. - uden udbetaling.

 • Toyota Lagersalgsbiler har typisk kørt 6.000-16.000 km, og de leveres med præcis samme service som en ny bil og ikke mindst med en stor besparelse.

 • Igennem Via Biler kan du privatlease Toyotas hybridbil nr. 1, Toyota Prius, fra 3.995 kr./md. i 36 måneder.

Kan vi hjælpe dig?

Kan vi hjælpe dig?

Sidder du med et spørgsmål, eller er der noget, du ikke kan finde svar på? Så vil vi rigtig gerne hjælpe. Udfyld felterne, og så kontakter vi dig hurtigst muligt.